LOADING

Type to search

Tyggetobak til hverdag og fest

Morten juli 5, 2019

I en skøn by på det sydlige Fyn, lige ud til vandet, ligger Svendborg og huser Danmarks første Butik med tyggetobak, der har navngivet sig selv Ministry of Snus. I Danmark må man ikke sælgesnus i henhold til snus lovgivning. Det ved Ministry of Snus godt, og de sælger heller ikke snus, men derimod tyggetobak, der ikke er forbudt ved lovgivning. Forskellen på snus og tyggetobak er, at snus er mere finskåret. Det eneste land, der er fritaget for lovgivning mod salg af snus, er Sverige, der har stor tradition for brug af snus. Norge har også stor tradition for snus, men er ikke medlem af EU og derfor ikke omfattet denne lov. Man kalder også snus og tyggetobak for røgfri tobak, og mange skandinavere nyder hver dag tyggetobakken.

Det er da snusfornuft

Når Ministry of Snus har tyggetobak stående på hylderne i egen butik og i mange supermarkeder og kiosker, så er det snusfornuft, at det er fuldt lovligt. Alle produkterne er godkendte til salg i Danmark. Produktionen af tyggetobak lever op til gældende lovgivning, og der føres streng egenkontrol, så der sikres den bedst mulige kvalitet tyggetobak.

En trend for de unge

Undersøgelser viser at i takt med, at salget af cigaretter er faldet, så er forbruget af tyggetobak steget, og op til 11% af de unge bruger snus i en vis grad. Selv om forbruget af tyggetobak har været svingende gennem de sidste par århundrede, så er nydelsesmidlet altså kommet for at blive. Tyggetobak er ikke et rusmiddel på lige fod med alkohol, selv om de begge er i nydelseskategorien også med røgtobak.

Snus og tyggetobak har en varm historie

Både snus og tyggetobak består primært af tobak, der vokser i et varmere klima som f.eks. Sydamerika og Australien. Tobakken har et naturligt indhold af nikotin, og Ministry of Snus tilfører i produktion tilsætningsstoffer, der giver smag, duft og holdbarhed. Er man til tyggetobak, finder man helt sikkert et eller flere produkter i deres onlinebutik, der passer til både lejlighed og personlighed. Mange forveksler snus og tyggetobak. Snus er dog den eneste småtskårne tobak, der sælges løst, hvorimod tyggetobak kun sælges i små poser. På Ministry of Snus’ hjemmeside finder man mange flotte beskrivelser og et købsmodul, der skaber individuelle produkter.