LOADING

Type to search

Reperation af gearkasse

Morten juni 5, 2019

Automatgearkasse reparation kan være en bekostelig affære, og det kan derfor være en rigtig god idé, at man indsamler tilbud fra forskellige mekanikere, inden man kører bilen til værksted. Har man ydermere en bil, hvor gearkassen eller gearene er det, som hedder DSG Gear (Direct Shift Gear), ja så er det også altafgørende, at mekanikeren såvel som værkstedet både har kompetencer og udstyr til kunne reparere sådan et Direct Shift Gear.

Hvad er DSG gear? Et DSG gear eller som tidligere nævnt, et Direct Shift Gear er oprindeligt ment til at skulle anvendes i de biler, som kører motorsport. Fordelen ved et Direct Shift Gear er, at der man skiftes både hurtigere og blødere mellem gearene, end hvad der kan i en traditionel gearkasse, hvilket især er en fordel indenfor motorsporten. Det giver også en mere jævn kørsel, og det er uanset, om man kører motorsport eller almindelig privatkørsel. Direct Shift Gear kommer både i form af automatgear og som manuelt gear, men findes i dag udelukkende kun i de biler, der produceres under den tyske bilfabrikant VW; herunder Volkwagen selv, Seat, Skoda, Bugatti og Porsche. Det er nok de færreste herhjemme i Danmark, der kører rundt i en Bugatti, men den er værd at nævne for at give et billede af, hvilke biler som hører under VW-brandet.

Hos K2 Biler i Ballerup kan man få repareret sit Direct Shift Gear, hvis man oplever, at det ikke virker optimalt. Det er nemlig ikke anderledes med et Direct Shift gear end det er med en ‘almindelig’ gearkasse, da begge dele kan gå i stykker. De typiske tegn på, at der er udfordringer med gearkassen er eksempelvis, at gearnere skurrer, når man skifter gear. De kører ikke flydende, som de ellers ville gøre. Man kan også have en nedslidt kobling på bilen, som derved gør, at gearene ikke fungerer optimalt.

K2 Biler har stor erfaring med gearkassereperation, og man kan derfor trygt overlade reperationer til dem.